ssss

 

«Sykle, så klart»

 
Hvordan skal du reise til jobb i morgen? – Sykle, så klart! 

Vil du prøve elsykkel i din egen hverdag? Som ansatt hos en «Sykle, så klart»-partner, får du mulighet til å teste en elsykkel i opptil ei uke. Naturvernforbundet i Oslo og Akershus (NOA) vil gjennom samarbeidsprosjektet «Sykle, så klart» få flere over fra bil til sykkel, til glede for din helse og vårt felles miljø. Les mer om prosjektet her.

Om prosjektet:

Sykle, så klart er Naturvernforbundet i Oslo og Akershus (NOA) prosjekt for å redusere biltrafikk i Oslo og Akershus. For at færre skal velge å kjøre bil, må det finnes gode alternative transportmidler. Et slikt transportmiddel er sykkelen. Den tar deg direkte fra ditt hjem til din arbeidsplass. Det kan være at din arbeidsplass ligger litt langt fra ditt hjem, at det er mange bratte bakker på veien eller at du ikke har lyst til å skifte klær for reisen. Da kan elsykkelen være din løsning. Vi deltar også på åpne arrangementer i samarbeid med våre mange lokallag og frivillige. Les mer her.

Hvorfor elsykkel:

Elsykkel gir god helse, godt humør og ikke minst godt miljø! Sykkelen er utstyrt med en elektrisk hjelpemotor som gir deg superkrefter, visker ut motbakker og gjør reisen til en lek. Du må fortsatt tråkke, for at sykkelen skal gå, men du trenger ikke å bruke opp all energien i bakkene hjem fra jobb. Elsykkel gir treningseffekt, fordi mange brukeren sykkelen mer og man tilbakelegger lengre distanser.

Test en el sykkel i din hverdag? På sykle.moveabout.no kan du booke en elsykkel gratis for opptil en uke, så du kan teste den ut i din hverdag. På nettsiden ser du hvilke modeller som er tilgjengelig og hvor du kan hente din elsykkel. Vi samarbeider med Felgen Sykkelverksted (http://felgen.no/ ) og Evo elsykler (http://evoelsykler.no/ ).

Sykle, så klart

Sykle så klart knytter sammen ansatte på miljøbevisste arbeidsplasser med elsykkelleverandører og -butikker. Dersom din arbeidsplass er partner av «Sykle, så klart» kan du som ansatt få mulighet til å låne en elsykkel opptil en uke for å se om den kan erstatte bil i din hverdag. Naturvernforbundet i Oslo og Akershus (NOA) tror at å prøve selv gir mersmak, og vil gjøre at du ser at det å sykle er et positivt bidrag i hverdagen. NOA samarbeider med sykkelbutikker som fører kvalitetssykler. Noen av disse syklene får du anledning til å låne gratis i opptil en uke. Booking av sykkelen skjer via vår samarbeidspartner Moveabouts smarte nettløsning.

Bli partner – arbeidsplass

Arbeidsplasser kan enkelt bli partner av Sykle, så klart. Naturvernforbundet i Oslo og Akershus (NOA) tilbyr en pakke som inneholder å besøke arbeidsplassen, med presentasjon av prosjektet, og noen av syklene som er med i prosjektet for prøving. NOA kan også tilby materiale om sykkelmodellene, film av ledelse eller andre nøkkelpersoner på sykkel, og ikke minst mulighet for ansatte å få prøve en sykkel i opptil en uke. Arbeidsplassen vil kunne omtale seg som partner av Naturvernforbundet. Å sykle til jobb reduserer sykefraværet, i tillegg til at det bidrar til et bedre miljø. For å bli partner med Sykle, så klart, kontakt Kristin Rørvik på tlf: 913 05 213 eller e-post: kr@naturvernforbundet.no

Bli partner – sykkelbutikk/leverandør

Ønsker du å få promotere dine sykler direkte til potensielle kjøpere? Her har du muligheten. Sykle, så klart besøker arbeidsplasser og viser frem ulike sykkelmodeller til ansatte ved arbeidsplassen.  Naturvernforbundet i Oslo og Akershus ønsker å vise frem en bredde i kvalitets elsykler. Dette vil være en styrke for prosjektet, og også for forhandlere som er med i prosjektet. Ta kontakt med Kristin Rørvik på tlf: 913 05 213 eller e-post: kr@naturvernforbundet.no .

Bli frivillig – alle som vil

Ønsker du være med å løfte sykkelarbeidet? Ønsker du å være med å gi folk muligheten til å prøve el-sykkel, sykkelturer, vedlikeholde sykkelen eller jobbe politisk med sykkel-tilrettelegging. Ta kontakt med Kristin på tlf: 913 05 213 eller e-post: kr@naturvernforbundet.no .